محل تبلیغات شما
جهان زیر آب می میرد




حمیما انسان ها دی اكسید كربن تولید می كنیم و اغلب به اثرات رفتار خود بر سایر موجودات زنده فكر نمی كنیم. در حالی كه دی اكسید كربن تولید شده به وسیله ما نه تنها حیات موجودات زنده روی خشكی، بلكه زندگی موجودات زنده دریایی را نیز با مخاطره مواجه كرده است.

 

 

امروزه محققان می دانند كه از زمان شروع صنعتی شدن جهان، درست در یك قرن پیش، میزان PH آب سطح دریاها، به میزان یك دهم كاهش یافته است. این واقعه اسیدی شدن دریاها نامیده می شود. دانشمندان می گویند كه استفاده انسان ها از سوخت های فسیلی و جذب دی اكسید كربن از جو به وسیله دریاها، به اسیدی شدن دریاهای جهان انجامیده و عملكرد آنها را به عنوان محافظ سیستم حیات كره زمین مختل كرده است.

 

 

هرچه دی اكسید كربن بیشتری در آب دریا حل شود، آن را بیشتر اسیدی می كند. حالامحققان انگلیسی با بررسی بخشی از دریا كه اسیدی شده با كاهش شمار گونه های دریایی و پدیده متلاشی شدن حون ها با پوسته هایشان در این منطقه مواجه شده اند.

 

 

دانشمندان بریتانیایی حدس می زنند كه به خاطر افزایش سطح دی اكسید كربن در جو، احتمالاً این قبیل تاثیرات برجانداران آبزی سراسر جهان دیده می شود. چراكه مقداری از دی اكسید كربن اضافی جو وارد همه اقیانوس ها می شود و در سراسر جهان آب ها را اسیدی می كند.

 

 

جیسون هال اسپنسر از دانشگاه پلیموت و رئیس گروه مطالعاتی كه در این زمینه تحقیق كرده، می گوید: هم اكنون غلظت دی اكسید كربن جو به قدری بالااست كه حتی كاهش شدید در میزان تولید گاز دی اكسید كربن هم جلوی اسیدی تر شدن دریاها را نمی گیرد. آنچه كه مشخص است این است كه وضعیت زنجیره غذایی دریایی رو به تغییر است و تنوع زیستی در دریاها در حال كاهش است.»

 

 

وی می افزاید: این تغییرات حتمی است چون كه اسیدی شدن دریاها حتمی است. ما این روند را آغاز كرده ایم و نمی توانیم متوقفش كنیم.»

 

 

مرجان ها اسكلت خارجی شان را از طریق استخراج كربنات كلسیم حل شده در آب دریا و استفاده از آن برای تشكیل دو ماده معدنی یعنی كلسیت و آراگونیت می سازند. نرم تنان همین فرایند را برای ساختن پوسته هایشان به كار می گیرند.

 

 

هنگامی كه آب اسیدی می شود، غلظت كربنات كلسیم كاهش می یابد. درنهایت مقدار آن چنان كاهش می یابد كه پوسته ها یا اسكلت ها نمی توانند تشكیل شوند.

 

 

تیم دكتر هال اسپنسر محلی در دریای مدیترانه و نزدیكی سواحل ایتالیا را كه دی اكسید كربن آن زیاد بوده كندوكاو كردند و آن را به یك نوع آزمایشگاه طبیعی برای مطالعه اثرات آب اسیدی روی زندگی جانداران دریایی تبدیل كردند.

 

 

به طور كلی از آغاز صنعتی شدن جهان متوسط PH دریاها یك دهم كاهش یافته. پیش از آن PH دریاها 1/8 بود. در منطقه ای كه این گروه تحقیقاتی بررسی كرده، این میزان در بعضی مكان ها به 4/7 رسیده. این در حالی است كه حتی در PH 8/7 تا 9/7 هم شمار گونه های حاضر در منطقه در مقایسه با مناطق مجاور 30 درصد كاهش یافته بود.

 

 

در این مناطق مرجان غایب بود و گونه های جلبكی كه كربنات كلسیم را مورد مصرف قرار می دادند هم با گونه هایی كه آن را مورد استفاده قرار نمی دادند جایگزین شده بودند. همچنین هیچ حونی در كل مناطقی كه PH آن به 4/7 رسیده بود، دیده نمی شد. علاوه بر آن علف های دریایی رشد كرده بودند كه احتمالاً به این دلیل بود كه آنها از كربن اضافی بهره برده بودند.

 

 

این مشاهدات ثابت كرد كه برخی از فرایندهایی كه در آزمایشات آزمایشگاهی دیده می شوند و برخی از پیش بینی هایی كه به وسیله مدل های رایانه ای از اكوسیستم های اقیانوسی انجام شده است، در جهان واقعی نیز اتفاق می افتد.

 

 

گروهی تحقیقاتی كه در زمینه تغییرات آب و هوایی فعالیت می كند پیش بینی می كند كه اگر جلوی روند تولید دی اكسید كربن گرفته نشود، احتمالاً تا سال 2100، PH اقیانوس ها به حدود 8/7 سقوط می كند.

 

 

دكتر هال می گوید: من فكر می كنم كه ما همین الگو را می توانیم در نقاط دیگر جهان هم مشاهده كنیم. چون كه صحبت از گونه هایی مثل صدف های دوكفه ای و نرم تنان شكم پا و شاخه هایی از جانوران است كه با سقوط میزان PH از میان می روند.»

 

 

گروهی تحقیقاتی كه در زمینه تغییرات آب و هوایی فعالیت می كند نیز احتمال می دهد كه در برخی از مناطق بویژه اقیانوس منجمد شمالی، ممكن است كه در غلظت های پائین تر دی اكسید كربن هم این اثرات مشاهده شود.

 

 

مدتی پیش دانشمندان گزارش دادند كه سطح دی اكسید كربن سواحل غربی امریكا به حدی بالااست كه زندگی موجودات دریایی در حال از بین رفتن است.

 

همچنین دانشمندان می گویند كه آب كف دریا به طور طبیعی نسبت به مناطق كم عمق تر دریا دی اكسید كربن بیشتری دارد.

 

دكتر ترلی می گوید: تنها دلیل برای این كه اقیانوس ها اسیدی تر می شوند دی اكسید كربنی است كه ما با سوزاندن سوخت های فسیلی تولید می كنیم.»

 

 

البته موجودات زنده ای مثل مرجان ها هم بر اثر بالارفتن دمای آب ها زیان دیده اند و مطالعات به سمت بررسی تركیب گرم شدن و اسیدی شدن همزمان اقیانوس ها پیش می رود. وی می افزاید: دی اكسید كربن را به آب دریا اضافه كنید و اسید كربنیك بگیرید. این یك اصل ساده در شیمی است. این حرف معنی اش این است كه تنها راه برای كاهش تاثیر اسیدی شدن اقیانوس بر موجودات زنده آبزی، كاهش فوری و اساسی در تولید دی اكسید كربن است.»

 

 

زندگی نامه ابوالحسن خوشرو

چگونگی مصرف لوسیون

جهان زیرآب می میرد

كه ,كربن ,اكسید ,دی ,ها ,اسیدی ,اكسید كربن ,دی اكسید ,می كند ,كه در ,است كه

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مدونة فنیة للمطرب ماجد دسومی((موسیقی)) گروه معماری پنج اوهفت Sandi's site گلچینی از چامه ها دانلود فیلم و سریال فیلم مووی دی ال filmoviedl اس ام اس،عكس،خبر،دانلود و ... محمد امین حیات مقدم mohammad amin hayatmoghaddam بزرگترین مجله درمانی بیماری های نشیمنگاهی انجام بهترین پروژه برنامه نویسی خودشکوفایی